tilitoimisto kuopio

Suuntana entistäkin parempi asiakaskokemus – Sampsa Wulff Talentree Talouspalveluiden kasvujohtajaksi

Haluamme olla aidosti kasvollinen ja asiakaslähtöinen toimija. Jotta tavoitteemme toteutuu tulevaisuudessa entistäkin paremmin, uudistamme asiakkuudenhoitomalliamme kohti ennakoivaa, kunkin asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa palvelua. Uudistuksen mahdollistaa osaltaan vuoden alussa aloittanut kasvujohtaja, joka suuntaa aikaa ja ajatuksia asiakasarvon tuottamiseen. Alla Sampsan ajatuksia Talentree Talouspalveluiden tulevaisuudesta.

Vahva asiakasnäkökulma kasvuun

Olen Sampsa Wulff, 39. Aloitin Talentree Talouspalvelut Oy:n kasvu- ja kehitysjohtajana vuoden 2022 alusta. Ennen tätä toimin noin seitsemän vuotta emoyhtiössämme Talentree Oy:ssä konsulttina ja palvelumuotoilutiimin vetäjänä.

Taustani on vahvasti strategia-, palvelumuotoilu- ja asiakaskokemuslähtöinen: Innostun kasvusta ja sen mukanaan tuomista haasteista ja mahdollisuuksista. Ajattelussani korostuu ennen kaikkea asiakkaan saama arvo ja asiakaskokemus. Näen, että aidosti asiakaskeskeiset yritykset, jotka kehittävät omaa asiakaskokemustaan systemaattisesti, ovat tulevaisuuden menestyjiä. Tähän haluan tuoda oman panokseni niin meillä TTP:llä kuin ennen kaikkea asiakkaidemme parissa.

Aikaa asiantuntijoiden tukemiseen

Meillä on yrityksenä halu tehdä vahvaa – ja ennen kaikkea kannattavaa – kasvua. Olemme määrittäneet ujohkosti, että tavoitteemme on tuplata liiketoimintamme volyymi seuraavan kolmen vuoden aikana. Lisäksi haluamme toimia valtakunnallisesti tiettyjen palvelukokonaisuuksiemme osalta. Jotta voimme tämän tavoitteen saavuttaa, meidän tulee varmistaa, että tuottamamme asiakaskokemus ja asiakkuudenhoitomallimme ovat toimialan kärkeä.

Kasvun ja kehittymisen keskiössä on siten upea tiimimme. Haluamme, että jokainen asiantuntijamme saa tarvitsemansa ja ansaitsemansa tuen ja että jokaisella on mahdollisuus kukoistaa ja kehittyä.

Kasvujohtajana toimin liiketoimintajohtajamme Tomin tukena, ja kohdallamme voidaankin puhua niin sanotusta kasvuparimallista. Muutos vapauttaa Tomille aikaa keskittyä esimiestyöhön ja asiantuntijoidemme osaamisen kehittämiseen; oma roolini keskittyy sisäisten kasvua tukevien prosessiemme kuten myynnin, markkinoinnin, palvelutuotteiden, asiakkuudenhoitomallin ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Lisäksi laadimme yhdessä kasvustrategiamme, jonka toteuttaminen on meidän kummankin vastuulla.

Pitkäjänteistä kehitystyötä omalle organisaatiolle

Kasvujohtajan positio on todella mielenkiintoinen, ja olen erittäin tyytyväinen, että päätin tehtävää hakea. Tomi mainitsi tulevasta kasvujohtajarekrystä minulle jo hyvissä ajoin syksyllä 2021 ja näytti laatimaansa työpaikkailmoitusta. En muista, kumpi meistä heitti enemmänkin vitsillä, että paikkahan olisi kuin minulle luotu. No, vitsi alkoi sitten konkretisoitumaan, kun pyörittelin asiaa päässäni ja myöhemmin yhdessä Tomin kanssa. Keskeisin syy, miksi lopulta päädyin tehtävää hakemaan, liittyy hyvin kliseisesti haluun saada uusia haasteita.

Olen saanut tehdä monta vuotta töitä emoyhtiömme asiakkaiden kasvuhaasteiden parissa ja päässyt kehittämään asiakkaidemme kanssa heidän myyntiään ja markkinointiaan, asiakaskokemustaan, kasvustrategiaansa jne. Kyseessä on kuitenkin aina ollut enemmän tai vähemmän projektiluontoinen kehittäminen, jossa varsinainen kasvun toteuttaminen jää asiakkaan harteille. Nykyisessä tehtävässäni saan suunnitella, ideoida, kehittää – ja toteuttaa.

On todella motivoivaa ja mahtavaa päästä kehittämään omaa yritystä ja tavoittelemaan kasvua nimenomaan omalle yritykselle! Toki teen edelleen myös asiakastyötä, eli osaamiseni ja kokemukseni on myös Talentree Talouspalveluiden asiakkaiden hyödynnettävissä.

Kaiken keskiössä asiakas

Talentree Talouspalveluiden tulevaisuus näyttää valoisalta ja mielenkiintoiselta. Markkinat ovat murroksessa myös meidän toimialallamme, ja näen, että tässä on meille lukemattomia mahdollisuuksia. Me uskomme ja luotamme siihen, että asiakkaammekin arvostavat hyvää ja ennakoivaa, juuri kunkin asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa palvelua.

Entistä aktiivisempi yhteydenpito asiakkaidemme kanssa tulee olemaan jatkossa isossa roolissa, ja haluamme kehittää palveluitamme ja palveluamme koko ajan entistä paremmin asiakkaiden tarpeita ja toiveita vastaavaksi.

Koska uudistuvan asiakkuudenhoitomallimme tavoitteena on juuri asiakaskokemuksen kehittäminen, tulemme kysymään asiakkailtamme heidän palvelutarpeistaan ja -toiveistaan sekä palaveri- ja yhteydenpitokäytännöistä nykyistä tarkemmin. Tavoitteemme on, että yrittäjä pystyy asioimaan kanssamme joustavasti ja saa merkittävää lisäarvoa ajalleen.

Lue lisää Sampsasta.

Muista myös ”kehpat” kehittämisen tukena

Yritysten kehittämispalvelut, eli tuttavallisemmin kehpat, ovat ketterä ja kustannustehokas tapa hyödyntää ulkopuolista osaamista yrityksen kehittämiseen. Yritysten kehittämispalveluissa on kyse ELY-keskuksen tukemista asiantuntijapalveluista, jotka tarjoavat räätälöityä apua liiketoiminnan eri osa-alueilla. Ja mikä tärkeintä, erittäin kustannustehokkaaseen hintaan. Kehpa-päivien omavastuuosuus (= se osuus, jonka yritysasiakas itse maksaa) on 325 €/päivä. 

Kehpat ovat mitä mainioin työkalu esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: 

  • Yrityksen talouden ja sen johtamisen tarkastelu ulkopuolisen talousjohdon ammattilaisen silmin 
  • Liiketoiminnan tärkeimpien mittareiden (ns. KPI:t) määrittely, seurannan kehittäminen sekä hyödyntämiseen päätöksenteossa 
  • Talousprosessien kehittäminen 
  • Kannattavuuden ja kassavirran suunnittelu- ja ennustamiskäytänteiden rakentaminen 
  • Sisäisen laskennan ja raportoinnin kehittäminen 
  • Liiketoiminnan strateginen suunnittelu ja uudistaminen 

Talentree Talouspalveluilla on kolme ELY:n valtuuttamaa konsulttia. Vesaan, Tomiin ja Sampsaan voit tutustua verkkosivuillamme sekä Aluehallinnon asiantuntijahaussa. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiantuntijaan, jos mietit, olisiko kehittämispäivistä hyötyä liiketoimintanne kehittämiseksi. 

Ota
yhteyttä
Website by Haaja