Nykytila-analyysi

Yrityksen talous on suoraan kytköksissä sen harjoittamaan liiketoimintaan.

Talouden nykytila-analyysi ja kehityssuunnitelma

Talouden nykytila-analyysi on kuin yrityksesi taloudelle tehtävä perusteellinen terveystarkastus. Talouden nykytila-analyysi kannattaisi tehdä viimeistään silloin, kun taloushallintoa ja -johtamista lähdetään kehittämään järjestelmällisesti. Analyysissa tarkastelemme yritystäsi laaja-alaisesti. Saat tietää, missä kunnossa yrityksesi talous on tällä hetkellä ja miten nykyhetkeen on päästy. Taloudellisen suorituskyvyn analyysin perusteella laadimme yrityksellesi tavoitteellisen toimintaohjelman, jonka avulla voit alkaa parantamaan havaittuja kehityskohteita ja tervehdyttämään taloutta.  Yritysjärjestelytilanteissa saat meiltä myös talouden due diligence -selvitykset.

Kokonaiskatsaus yrityksesi talouteen

Talouden nykytila-analyysin tärkeitä painopistealueita ovat yrityksesi kannattavuuden, vakavaraisuuden ja maksuvalmiuden sekä niiden osatekijöiden tutkiminen. Kartoitamme myös yrityksesi taloushallinnon prosessien tehokkuutta ja nykyisiä työkaluja. Lisäksi vertailemme yrityksesi kannattavuutta kilpailijoihin ja analyysin perusteella voi myös löytyä mahdollisia uusia kilpailuetuja.

Parempaa kannattavuutta ja kassanhallintaa

Kannattavuuden osatekijöiden selvittämiseksi käydään läpi yrityksesi liiketoimintaprosessit perusteellisesti. Analyysissä käydään läpi yrityksesi tulovirrat ja kustannusrakenne, sekä tehdään havaintoja esimerkiksi asiakas-, tuote-, ja prosessikannattavuuksien näkökulmasta. Kassanhallinnan osalta käydään läpi mm. mihin yrityksen rahat sitoutuvat ja kuinka pääomaa voitaisiin vapauttaa käyttöön.

Due Diligence -selvitykset

Yritysjärjestelytilanteissa saat meiltä talouden due diligence -selvitykset. Autamme laatimaan selvityksen, jonka avulla saat vietyä yritysjärjestelysi onnistuneesti maaliin. Olemme olleet mukana lukuisissa yrityskauppaprosesseissa.

 

 

Ota yhteyttä

Vesa Sarvi

Vesa Sarvi

KTK, MMM,
CFO. Business Consultant

Puhelin: 050 3130024
Email: vesa.sarvi@talentree.fi

Ota
yhteyttä
Website by Haaja