Arvonmääritys

Kattavasti tehty arvonmääritys auttaa neuvottelemaan oikeudenmukaisen hinnan yrityskaupassa.

Kun tarvitset tietoosi yrityksesi todellisen arvon

Oletko järjestämässä osakeantia kasvun rahoittamiseksi, tai myymässä yritystäsi tai liiketoimintaasi exitin merkeissä? Näissä tilanteissa kasvuyrityksesi arvonmääritys tulee ajankohtaiseksi. Teemme yrityksesi arvonmäärityksen yhteistyössä sinun tai yrityksesi taloudesta vastaavan henkilön kanssa. Tapaamisissa käymme laajasti läpi yrityksesi arvoon vaikuttavia tekijöitä keskustellen ja kysymysten kautta. Lopputuloksena saat kattavan raportin yrityksesi arvosta ja siitä, mihin yrityksesi arvo perustuu.

Mitkä asiat vaikuttavat yrityksesi arvoon?

Usein kuulee, että arvon määritteenä käytetään yrityksen kolmen-viiden vuoden nettotulosta. Todellisuudessa yrityksesi arvo ei muodostu historiallisesta tuloskunnosta. Arvonmääritys on huomattavasti monimutkaisempaa, ja se perustuu laajaan liiketoiminnan tarkasteluun. Yritykselläsi voi olla esimerkiksi sopimuksia, jotka vaikuttavat sen toimintaan, tulevaisuudessa realisoituvia taseen ulkopuolisia huomattavia tuottoja tai yrityksesi tuottavuus voi olla kiinni avaintyöntekijöistä tai yrittäjän ammattitaidosta. Ostajan katse on aina eteenpäin, joten tulevaisuuden kasvu- ja tuottonäkymiin liittyvien asioiden tarkastelu on tärkeää.

Arvonmäärityksestä saat raamit hinnalle

Yrityksen arvo on aina subjektiivinen tulkinta, ja sinulla yrittäjänä voi olla hyvin erilainen kuva oman lapsesi arvosta kuin ostajakandidaatilla. Ostajan tavoitteena on luonnollisesti saada hankittua yrityksesi mahdollisimman sopivalla hinnalla suhteutettuna hankintaan sisältyvään riskiin. Koska käymme arvonmäärityksessä talouslukujen lisäksi läpi yritystoimintaasi kokonaisuudessaan, saamme kavennettua hintalapun haarukkaa lähemmäksi todenmukaista hintaa.

Ulkopuolisen asiantuntijan arvio tukee hintapyyntöäsi

Ostotilanteessa ostajakandidaatti esittää varmasti omat näkemyksensä yrityksesi arvosta. Tämän vuoksi on tärkeää, että yrityskaupan läpiviennissä mukanasi on ulkopuolinen asiantuntija. Tuemme sinua yrityskaupassa, ja varmistamme, että tiedät kaikki yrityksesi arvoon vaikuttavat tekijät ja mitä asioita tulee huomioida rakentaessa kaupan ehtoja. Kattavasti tehty arvonmääritys auttaa sinua perustelemaan hintapyyntösi ja neuvottelemaan oikeudenmukaisen hinnan yrityskaupassa.

Ota yhteyttä

Vesa Sarvi

Vesa Sarvi

KTK, MMM,
CFO. Business Consultant

Puhelin: 050 3130024
Email: vesa.sarvi@talentree.fi

Ota
yhteyttä
Website by Haaja