KalPan peli yleisöstä käsin

Asiakastarina: KalPa Hockey Oy

Kumppanin osaaminen on kaikki kaikessa

Toni Saksman, toimitusjohtaja

Luvut ovat todella tärkeitä liiketoiminnassa ja sen ohjaamisessa. Taloushallinto on mielestäni sellainen toimi, jota ei kannata harjoitella ja opetella. Luvuilla ohjataan, ja ne ovat keskeisiä siinä, missä mennään ja minne ollaan menossa. Näin ollen taloushallinnon kumppanin osaaminen, luotettavuus ja ripeys ovat merkityksellisiä ja keskeisiä asioita. Juuri näitä saimme TTP:ltä vieläpä hyvin haastavassa lähtötilanteessa.

Lähtötilanne oli haastava

TTP:n ja KalPan yhteistyö sai alkunsa huhtikuussa 2022. Tilanteemme oli vaativa ja poikkeuksellinen, koska työntekijämme joutui yllättäen jäämään pitkäaikaiselle sairauslomalle. Olimme hoitaneet taloushallintoa omin voimin, mutta kun sen osaaja puuttui, tarvitsimme nopeasti asiantuntijan apua.

Vaikeuskerrointa lisäsi se, että huhtikuussa oli tulossa tilinpäätös ja lisäksi olimme juuri vaihtamassa taloushallinnon järjestelmää. Mietimme, miten pystymme hoitamaan asiat ja ottamaan tilanteen haltuun.

Oli selvää, että meillä oli nopea avun tarve. Aluksi tärkein tavoite oli selviytyminen seuraavista kuukausista.

Kokonaisvaltaisella osaamisella ja järjestelmien hallinnalla oli iso merkitys

Toimialamme on haastava taloushallinnon näkökulmasta, koska liikkuvia osia on niin paljon. Vaikeutta lisäsi vielä roimasti poikkeustilanteemme.

Kun mietimme meille sopivaa kumppania, tärkein kriteeri oli taloushallinnon osaaminen. Koska tarvitsimme apua nopeasti, oli selkeää ottaa toimija, joka ymmärsi meitä. Meillä ei ollut aikaa ohjata ja opastaa, joten kumppanin oli tärkeä osata asiat jo valmiiksi. Lisäksi haimme valmiutta ottaa ohjat käsiin itse.

Tiesin jo entuudestaan Talentreen Talouspalveluilla olevan taitavia henkilöitä, joten valinta oli helppo. Pääsimme heti liikkeelle ja eteenpäin.

Iso plussa oli myös se, että heillä oli käytössään sekä meidän vanha järjestelmämme Procountor että Netvisor, johon olimme vaihtamassa. Oli selvää käyttää heidän apuaan ja asiantuntemustaan järjestelmän vaihdossa. Saimme tiedot talteen ja siirrettyä ne. Lisäksi saimme uuden järjestelmän asetukset ja muut tarpeelliset asiat kuntoon. TTP:n kokonaisvaltaisella osaamisella ja molempien järjestelmien hallinnalla oli meille iso arvo.

Yhteistyön tavoitteet ylittyivät reilusti

Odotukset ylittyivät reippaasti, ja olemme olleet yhteistyöhön todella tyytyväisiä. TTP:n joustavuus, nopeus ja vastuun ottaminen olivat meille erityisen merkityksellistä poikkeustilanteessa. Asiantuntemus oli erittäin hyvää, ja pyyntöihin vastattiin nopeasti.

TTP:n ansiosta saimme tehtyä tilinpäätöksen täysin aikataulussa. Lisäksi TTP:n osaajilla oli iso rooli siinä, että järjestelmän vaihto sujui todella hyvin: mm. Tomi luotsasi meitä Netvisorin käyttöönotossa loistavasti. Saimme konkreettisia vinkkejä, jolloin arkemme helpottui paljon. Lisäksi saavutimme järjestelmän hyödyt nopeasti ja tehokkaasti. Kaikkiaan projektiin osallistuivat TTP:ltä Hanni, Anne-Mari, Janne ja Tomi.

Käyttöönotto tehtiin kunnolla

Olen sitä mieltä, että asiat ovat hoituneet hyvin juuri siksi, että käyttöönotto tehtiin kunnolla. Saimme juuri meille sopivat ja hyödylliset toiminnallisuudet käyttöön sekä tukea kirjanpitoon ja palkkapuoleen.

Positiivisena yllätyksenä tuli se, miten hyvin saimme yhteistyön aikana kehitettyä myös prosesseja, vaikka lähtötilanteessa emme pystyneet lähtemään isolla kehittymiskulmalla liikkeelle. Ilman asiantuntijan apua tämä ei olisi onnistunut.

Tällä hetkellä resurssimme ovat jo kunnossa, mutta jatkamme yhteistyötä. TTP on joustava resurssi meille, kun tarvitsemme apua. Nykyään käytämme TTP:n asiantuntemusta pääkirjanpitoon.

Meidän tapauksemme ei siis ollut helpoimmasta päästä, ja silti lopputulos on erinomainen. Talentreen Talouspalveluita on helppo suositella, koska saimme siltä niin nopeasti suuren avun.

 

KalPa on kuopiolainen jääkiekon liigaseura. Seura on osallistunut myös kansainväliseen Champions Hockey League -sarjaan (CHL). Nykyään KalPa-lipun alla pelaavat jääkiekkoa sekä KalPa Hockey Oy:n pelaajat (edustusjoukkue ja A-nuoret) että Juniori-KalPa ry:n lähes 1 000 junioria. Seura on perustettu jo vuonna 1929.

Tutustu KalPaan.

Ota yhteyttä

Ota
yhteyttä
Website by Haaja