Asiakastarina: Envineer Oy

Envineer Oy on elokuussa 2017 perustettu ympäristökonsultointia tarjoava yritys. Envineerillä on toimistot Jyväskylässä, Kuopiossa, Kokkolassa ja Oulussa, joiden avulla se toimii maanlaajuisesti. Keskustelin yrityksen Toimitusjohtajan Niko Karjalaisen kanssa yhteistyöstämme.

Järjestelmän valinta integraation pohjalta

Envineer tuli Talouspalveluiden asiakkaaksi yrityksen aloittaessa toimintaansa. Perustajilla on aiempaakin kokemusta yritystoiminnasta ja yritys halusi ottaa käyttöönsä Valueframe-toiminnanohjausjärjestelmän ja tämän kaveriksi etsittiin taloushallintojärjestelmää, jonka pystyisi integroimaan toiminnanohjauksen kanssa. Tilitoimistoehdokkaiksi valittiinkin yrityksiä, jossa oli käytössä tähän yhteensopiva Netvisor-järjestelmä. Envineerin yhtiökumppanit jututtivat tilitoimistokandidaatteja ja Talentreen kanssa ”tuli heti hyvä fiilis ja ajatus siitä, että tämä voisi olla meidän näköinen tilitoimisto”. Yhteistyösopimus syntyikin sen jälkeen nopeasti.

Sujuva arki mahdollistaa kasvun

Koska ydinliiketoiminnan pyörittäminen oli yritykselle tuttua jo alusta lähtien, Talentreen rooliksi tuli tarjota apua taloudenpitoon ja hoitaa juokseva kirjanpito ja palkanlaskenta. Envineerin henkilöstö pääsi heti alusta keskittymään päivittäiseen toimintaan. Envineer onkin lähtenyt nopeasti kasvamaan ja elokuussa 2017 aloittanut yritys sai myyntinsä ja tuotannon hyvälle tasolle ensimmäisen syksyn aikana. Alussa henkilöitä oli 6 ja vuodessa henkilömäärä on kasvanut jo kuuteentoista. Koska yritys on kuitenkin suhteessa kooltaan pieni, on henkilöstön omalla vastuulla toiminnanohjaus ja työn laskutus. Tämän vuoksi onkin ollut tärkeää, että toiminnanohjausjärjestelmä on helppokäyttöinen ja siellä luotava aineisto kulkee osaksi taloushallintoa automaattisesti. Laadukkaan toiminnan- ja taloudenohjauksen myötä langat ovat omissa käsissä, joka on osaltaan tukenut kokonaisuuden hallintaa. Tämä kokonaisuuden hallinnan tunne on myös välittynyt asiakkaille positiivisena otteena.

Henkilökohtainen yhteistyö on huippujuttu

Yhteistyön alussa Talentree tarjosi hyvin osaamista ja tukea, jotta talouden päivittäiset toiminnot saatiin rullaamaan. Tukea on tarvittu ehkä tavallista yritystä vähemmän, mutta aina kun sitä on tarvittu, sitä on saatu todella nopealla vasteajalla. Nikon mukaan ”Sähköinen taloushallinto on ihan mahtava juttu. Mappikaappi on edelleen melkein tyhjä ja siitä pitää olla tyytyväinen.” Sähköisen taloushallinnon herkkujen lisäksi myös palvelu on ollut erittäin hyvähenkistä ja ylipäätään talouskumppanuus on ollut kivaa yhdessä tekemistä. Myös henkilökemiat ovat mätsänneet todella hyvin eikä enempää olisi oikeastaan voinut toivoakaan.

Tilitoimistokumppanina Niko kokee Talentreen on modernina toimijana jolla on freesi ote. Tähän vaikuttaa Nikon arvion mukaan se, että molemmissa yrityksissä on saman ikäistä ja samalla tavalla ajattelevaa porukkaa. Hänen mukaansa TTP:ltä on saanut paljon hyvää palautetta ja huikeita keskusteluja liiketoimintaan liittyen.

Ota yhteyttä

Ota
yhteyttä
Website by Haaja