Asiakastarina: ITC

Hyvän taloushallinnon avulla pystyy johtamaan yritystä

Joni Kapanen, toimitusjohtaja

Mielestäni talousasioiden ymmärtäminen auttaa johtamaan yritystä. Ymmärrys auttaa myös tekemään oikeita ratkaisuja ja päätöksiä, jotka perustuvat faktalukuihin ja analysointiin. On vaikea tehdä ison linjan päätöksiä ilman, että oikeasti ymmärtää, mistä numerot ovat muodostuneet ja ovatko ne oikein.

Talentreen Taloupalveluiden ansiosta talousosaamisemme onkin lisääntynyt paljon, ja peräpeiliin katsomisen sijaan pystymme nykyään ennustamaan tulevaa erittäin tarkasti.

Halusimme kumppanin, joka ei ole pelkkä tilitoimisto

Yhteistyömme Talentreen Talouspalveluiden kanssa alkoi vuonna 2019, kun TTP oli mukana auttamassa yritysfuusiossamme. Samalla lähdimme kehittämään ITC-Solution Groupin taloutta ja talouden johtamista. Meille on tärkeää avoimuus ja se, että talousluvut ovat julkisia kaikille työntekijöille.

Meillä oli haussa kumppani, joka ei ole pelkkä tilitoimisto vaan joka ymmärtää liiketoimintaamme. Lisäksi halusimme kumppanin, jota kiinnostaa ja joka osaa kehittää taloushallintoamme nimenomaan työkaluksi yrityksen johtamiseen. Halusimme apua myös sen ymmärtämiseen, miten liiketoiminnan toimenpiteet vaikuttavat taloushallintoon ja toisinpäin.

Painopiste on siirtynyt arkisesta tekemisestä kehittämiseen

Valinnan TTP:n hyväksi ratkaisi asenne. Halusimme kumppanimme toiminnan olevan proaktiivista. Sähköistimme kokonaan kirjanpidon ja automatisoimme kaiken, mitä voi. Tarkoitus oli siis minimoida kirjanpitoon liittyvät rutiinit ja maksimoida kehittäminen. Painopiste on siirtynyt arkisesta tekemisestä kehittävään puoleen ja tulevaisuuteen katsomiseen.

Lisäksi koimme olennaiseksi sen, että Talentreen Talouspalveluilla oli tahtotila viedä asioita eteenpäin yhdessä meidän kanssamme.

Hyvä kumppani on meille yhtä tärkeä kuin asiakas

Talentree Talouspalvelut hoitaa meidän kirjanpitomme, ja olemme ulkoistaneet heille palkanmaksun. Lisäksi TTP sparraa meitä talousjohtamisessa.

Meillä on kuukausittain seurantapalaveri ja kerran vuodessa isompi palaveri, missä katsotaan asioita sekä taakse- että eteenpäin. Palaverien tarkoitus on kehittää toimintaamme systemaattisesti.

Yhteistyömme on sujunut hyvin, ja Talentreen Talouspalveluiden asiantuntemus ja palvelu ovat erittäin hyvällä tasolla. TTP:n saa aina kiinni, kun on tarve, ja yritys hoitaa asiat niin kuin pitääkin.

Pystymme etukäteen vaikuttamaan asioihin

Isoin ja ehkä yllättäväkin hyöty yhteistyössämme on ollut se, että hyvän taloushallinnon avulla pystymme oikeasti johtamaan yritystä. Olemme siirtyneet koko ajan enemmän toteutuneiden lukujen seuraamisesta tulevaisuuden ennustamiseen.

Yhteistyömme ansiosta ennustaminen alkaa olla erittäin tarkkaa. Tiedämme, mikä menee hyvin ja mikä huonosti, ja pystymme etukäteen vaikuttamaan asioihin. Myös henkilökunta ymmärtää, miten oma tekeminen vaikuttaa talouden mittareihin.

Vaikka olemmekin ulkoistaneet talousasiat, pelkkä ulkoistus ei riitä. Erityisen merkitykselliseltä on tuntunut se, että TTP on auttanut kasvattamaan taloushallinnon ymmärtämistämme. Täytyy ymmärtää, miksi asioita tehdään ja pohtia, olisiko joku vaihtoehtoinen tekemisen tapa parempi.

Jotta asioita pystytään yhdessä viemään eteenpäin, osaamisen pitää olla molemminpuolista. Pitkän yhteistyön myötä me ymmärrämme talousasioita ja TTP ymmärtää meidän liiketoimintamme erikoisuudet. Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että olemme äärimmäisen tyytyväisiä Talentree Talouspalveluihin.

ITC

ITC on Pohjois-Savon ja pohjoisen Keski-Suomen suurin yksityinen tietotekniikan palvelutalo. Yrityksellä on toimipisteet Kuopiossa, Viitasaarella ja Iisalmessa.

ITC panostaa asiakkaiden palvelemiseen, ja yrityksen arvoihin kuuluu vahvasti myös se, että työntekijöistä pidetään huolta. Henkilöstön avulla yritysasiakkaat saavat palvelua, josta on aidosti hyötyä liiketoiminnassa. Lisäksi ITC panostaa yhtenäisiin toimintatapoihin, henkilöriippumattomuuteen ja poikkeukselliseen dokumentointiin. Tämä toimintatapa tekee yrityksestä alalla poikkeuksellisen.

Tutustu ITC:hen

Ota yhteyttä

Ota
yhteyttä
Website by Haaja