Asiakastarina: Biosafe Oy

Toimiva kumppanuus tuo ennakoitavuutta

Aila Särmälä, talous- ja kehityspäällikkö

Iloitsen siitä, että meillä on talousasioissa kumppani, jonka kanssa rutiinit sujuvat. Myös ne rutiinit, jotka vaativat ajoittain hieman enemmän tarkastelua. Tarkistamme yrityksemme talouteen liittyviä asioita kuukausittain ja samalla ennakoimme yhdessä tilinpäätöstä.

Selkeät vastuut auttavat arjessa

Yhteistyömme on alkanut jo vuonna 2014 ja sitä on muokattu vuosien varrella. Iloitsen siitä, että meillä on talousasioissa kumppani, jonka kanssa arki sujuu. Olemme pk-yritys, joten on tärkeää, että keskeiset palvelut toimivat saumattomasti ja me voimme keskittyä ydinasioihin.

Talentree Talouspalvelut hoitaa meille palkanlaskennan ja kirjanpitopalvelut, esimerkiksi tilinpäätöksen. Tietysti olemme itse tiiviisti mukana. Itse arvostan sitä, että järjestelmän pääkäyttäjäpalvelut tulevat tilitoimistolta. Saamme samalla backupin ja tuen talousasioiden tarkasteluun.

Yhteistyötämme voisi kutsua myös kumppanuudeksi. Kun yrityksemme talousasiat tulivat kontolleni, muokkasin yhteistä toimintatapaamme: kävimme läpi vastuunjaon ja mietin uudelleen, mitä teemme itse ja mitä palveluita tilitoimistosta tarvitsemme.

Esimerkiksi myyntilaskut hoidamme itse, sillä yli 95 prosenttia liikevaihdostamme tulee muualta kuin Suomesta. Näin olemme jatkuvasti ajan tasalla, menevätkö laskut perille vai pitääkö niiden perään kysellä.

Palaveri kerran kuukaudessa

Jennin ja Tomin kanssa yhteistyö sujuu todella hyvin. Meille on tärkeää, että yhteistyö on sujuvaa ja asiat tulevat hoidettua nopeasti. Pidämme Talentree Talouspalveluiden kanssa kuukausittain lyhyen palaverin, jossa tarkastelemme kiinni menevää kuukautta.

Se on hyvä tapa, sillä asiat tulevat käsiteltyä oikea-aikaisina ja samalla voimme yhdessä ennakoida myös tilinpäätöstä. Tilinpäätösaikataulu sovitaan yhdessä hyvissä yhdessä tilintarkastajan ja tilitoimiston kanssa.

Pidän tällaisesta ennakoivasta toiminnasta. Pysymme aikataulussa eikä tilinpäätökseen liity ylimääräistä kiirettä.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Toiminnanohjausjärjestelmämme ja taloushallintojärjestelmä on integroitu toisiinsa. Esimerkiksi myyntilaskut ja tunnit siirtyvät järjestelmästä toiseen ja osa tiedoista päivittyy automaattisesti. Integraatio säästää aikaa ja vaivaa.

Toivon, että saisimme tulevaisuudessa vielä enemmän irti järjestelmistä ja digitalisaatiosta, erityisesti sisäisen laskennan kehittämisessä. Uskon, että Talentree Talouspalveluilta saa apua myös siinä asiassa.

 

Biosafe eli Biological Safety Solutions Oy Ltd auttaa asiakkaitaan tuomaan markkinoille uusia ja turvallisempia elintarvikkeita sekä rehuja tuottamalla tutkimuspalveluja. Asiakkaat ovat pääasiassa suuria kansainvälisiä elintarvikkeita ja rehuja tuottavia yrityksiä. Kuopiossa sijaitseva, vuonna 2014 perustettu yritys työllistää noin 15 henkilöä, ja sen liikevaihto vuodelta 2020 oli yli 1,1 miljoonaa euroa.

Tutustu Biosafe Oy:n toimintaan.

Ota yhteyttä

Ota
yhteyttä
Website by Haaja